Пълното ръководство за дамски кожени якета



Не може да се отрече фактът, че кожените якета са популярен избор на дамски дрехи. Те се предлагат в различни класически стилове, които лесно се включват в ежедневните ви тоалети. По-важното е, че кожените якета са изработени от истинска кожа, така че можете да бъдете спокойни, знаейки, че ще издържат много дълго. Изборът на подходящото дамско кожено яке обаче изисква малко работа. По-долу е дадено пълно ръководство за това как да изберете правилното дамско кожено яке.

Проверете типа кожа

Не можете да очаквате да изберете правилното дамско кожено яке, без да проверите вида кожа, от която е направена. Независимо дали са предназначени за момичета или жени (или и двете), повечето кожени якета са изработени от истинска кожа. Те не са направени от синтетични материали, нито са направени от изкуствена кожа. По-скоро кожени якета са изработени от истинска кожа, състояща се от обработени животински кожи.

С това казано, дамските кожени якета се предлагат в различни видове кожа. Някои от тях са изработени от по-висококачествена кожа от други. Например дамските кожени якета, изработени от кожа на напа, се считат за по-качествени от тези от други видове кожа. Кожата Napa е истинска кожа, има по-фино зърно от това на другите видове кожа. За по-високо ниво на комфорт може да изберете дамско кожено яке, изработено от кожа напа.

Изберете предпочитаните от вас закопчаване

Нещо друго, което трябва да имате предвид при избора на дамско кожено яке са закопчалките. Всички кожени якета имат закопчалки и тези, предназначени за жени, не правят изключение. Можете да намерите дамски кожени якета с копчета или с цип. Използвайки някой от тези закопчалки, можете да фиксирате предната част на коженото яке, така че да предпазва тялото ви от дъжда и външните елементи.
Някои дамски кожени якета имат копчета отпред, докато други са с цип. Копчетата и циповете са най-често срещаните закопчалки, използвани за кожени якета. Ето защо не би трябвало да имате проблеми с намирането на дамско кожено яке с предпочитания тип закопчалка. 

Евтините метални ципове и копчета могат да се счупят. Ако кожено яке има евтини копчета или евтин цип, можете случайно да счупите закопчалката или закопчалките, когато обличате якето. За да избегнете тези злополуки, препоръчително е да изберете дамско кожено яке с висококачествени закопчалки от предпочитания тип. Нито копчетата, нито ципът са по-добри от другите. Има висококачествени копчета, а има и висококачествени ципове. В резултат на това трябва да изберете предпочитания тип закопчалка, когато пазарувате дамско кожено яке.

Пълното ръководство за дамски кожени якета
 

Помислете за алтернативен стил

Не е нужно да избирате дамско кожено яке в класически стил. Въпреки че няма нищо лошо в класическите стилове, има няколко модерни и алтернативни стила, от които можете да избирате. Байкър стил, например, е алтернативен стил за жените кожени якета. От класическите стилове се отличава с липса на ръкави.
Вместо ръкави, Байкър стил отговаря на своя съименник, като се отличава с дизайн. Можете лесно да го носите, като го облечете по тялото си.

Еластични или не еластични

Еластичната кожа се превърна във все по-популярна тенденция в дамските кожени якета. Еластичната кожа все още е истинска кожа. Вместо твърда конструкция обаче, тя има еластична конструкция. Еластичната кожа ще се „разтегне“ при изтегляне или придърпване и ще се върне към първоначалната си форма, когато бъде освободена.

Защо да изберете дамско кожено яке от еластична кожа? Със своите еластични свойства, еластичната кожа позволява превъзходно ниво на комфорт. Повечето жени ще се съгласят, че кожените якета от еластична кожа са по-удобни от тези от обикновена, неразтегливата кожа. Еластичните кожени якета също са лесни за поддръжка. Както всички кожени якета, те не изискват пране. Можете да почиствате еластично кожено яке със сапун и топла вода, за да премахнете незначителните петна.

Помислете за цвета

Не може да изберете правилното дамско кожено яке, без да вземете предвид цвета. Както обикновената, така и еластичната кожа се предлагат в различни цветове. Кафявото и черното са двата водещи цвята, в които се правят дамските кожени якета. Повече от век кожените якета са проектирани в кафяви и черни цветове.
Черното и кафявото, разбира се, са само два от многото цветове, в които се правят дамски кожени якета. През годините производителите започнаха да използват други цветове в своите дизайни. Вече можете да намерите дамски кожени якета в червено, жълто, бяло, зелено и безброй други цветове. Изводът е, че трябва да вземете предвид цвета, когато избирате дамско кожено яке.

Какво ще кажете за подплата?

Дамски кожени якета се предлагат с подплата. Подплата се отнася до използването на плат, който е пришит във вътрешността на кожено яке. Обикновено няма да видите подплатата, ако приемете, че сте закопчали предната част на коженото си яке. Въпреки това, наличието на подплата може да създаде по-удобно прилепване.

Подплатата обикновено се състои от вискоза. Вискозата има подобни свойства като коприната. И двамата имат ултра гладка и лека текстура, която е нежна към кожата. Избирайки дамско кожено яке с подплата от вискоза, можете да се възползвате от тези предимства. Вашето кожено яке ще бъде по-удобно, ако е с мека подплата, като вискоза. Подплатата също така ще предпази кожата от преждевременно износване, което ще доведе до по-дълъг живот на дамското ви кожено яке.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте