Крайното ръководство за кожени якета бомбер



Мислите ли да закупите кожено яке-бомбер? Известни също като кожени летни якета, те се превръщат във все по-популярна форма на връхни дрехи. Безброй мъже и жени носят кожено яке- пилот в ежедневните си тоалети. Не всички кожени пилотски якета обаче са еднакви. Предлагат се в много различни стилове, всеки от които се отличава с уникален външен вид.

Въведение в кожените пилотски кожени якета

Кожено яке- пилот е форма на горно облекло, състоящо се от традиционен стил бомбардировач. Както подсказва името, те са изработени от кожа. Те се отличават от останалите кожени якета, обаче, със своя стил. Кожените пилотски якета са с класически стил, който е синоним на авиационни пилоти.
Кожени якета пилот първоначално са били носени от авиационни пилоти. Произходът им може да бъде проследен от Първата световна война. По това време военните самолети - както и гражданските - не са имали кабини под налягане и пилотски кабини. 
Следователно пилотите и екипажите са били изложени на студени температури по време на полети на голяма надморска височина. Кожени бомбени якета предложиха решение. Носейки кожено яке-бомбардировач, пилотите и екипажите успяват да се затоплят, докато летят на голяма надморска височина.
Напредъкът в авиацията, разбира се, оттогава елиминира необходимостта от термична защита. Сега самолетите имат кабини под налягане и пилотски кабини, които предпазват пилотите и екипажите от ниски температури. Независимо от това, кожените бомбени якета все още са наоколо.

Различните стилове на кожени пилотски якета

Всички кожени пилотски якета са със стил, който е синоним на авиационни пилоти. С това казано можете да ги намерите в различни стилове. PME Legend е може би най-често срещаният и добре познат стил. Той е разработен от американската армия през 50-те години. Кожени пилотски якета разполагат с висококачествена подплата за постигане на превъзходно ниво на топлоизолация.
Друг често срещан стил е А2. Също така разработени от американската армия, кожените пилотски яке А2 се характеризират с използването на яка с обвивка, цип отпред, затворени маншети и ластик около долната част.
кожени якета пилот
Други често срещани стилове кожени якета-пилотски включват ловец, алфа-бомбардировач. Vintage просто се отнася до всеки стар и класически стил. Винтидж кожени пилотски якета обикновено имат прост, класически стил, който съществува от много десетилетия.
 

Как да изберем кожено пилотско яке

Има няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на кожено яке- пилот. За начало трябва да помислите за вида кожа, от която е направена. Всички кожени пилотски якета са изработени от кожа. Независимо от това, има няколко различни вида кожа, използвани в тяхната конструкция.
Кожата Napa се счита за най-висококачествения вид кожа на пазара. Произхождащ от Напа, Калифорния, той има по-фино зърно от това на други видове кожа. Защо това има значение? Със своите фини зърна, кожата на напа е невероятно мека. Ако ще инвестирате в кожено яке- пилот, не можете да сбъркате с кожата на напа.

Трябва да вземете предвид стила и при избора на кожено яке- пилот. Нито един стил не е по-добър от останалите. По-скоро се препоръчва да изберете стил, в който да се чувствате удобно.

Кожени якета-пилоти се предлагат в различни цветове. Повечето хора предпочитат кафяво или черно. От своя произход преди много десетилетия кожените пилотски якета са проектирани в кафява и черна кожа. В последните години обаче се появиха алтернативни цветове. Вече можете да намерите кожени пилотски якета в повечето цветове, включително червено, зелено, синьо, бяло и други.

Независимо от стила или цвета, трябва да изберете кожено яке-пилот в подходящия размер. Кожените якета- пилот са проектирани да прилягат донякъде плътно, което е една от причините да са толкова топли. Ако коженото ви яке е твърде малко, може да не успеете да закопчаете ципа отпред. И дори ако успеете да закопчаете ципа отпред, това може да причини дискомфорт при носене.
Можете да избегнете тези проблеми, като изберете кожено яке- пилот в подходящия размер. Стига да пасва, вашето кожено яке- пилот трябва да осигурява високо ниво на стил и комфорт.

Крайното ръководство за кожени якета пилот 

Някои от предимствата при избора на кожено яке-пилот включват следното:
  • Предлага по-ласкателна фигура
  • По-лесно се закопчава с цип и надолу
  • По-удобно за носене
  • По-високо качество на коженото яке

Грижа за вашето кожено пилотско яке: Какво трябва да знаете

След като намерите перфектното кожено яке-пилот, трябва да прекарате известно време в грижи за него. Кожените пилотски якета са относително лесни за поддръжка. Не трябва да ги миете, нито да ги изсушавате. Понякога обаче ще трябва да почистите коженото яке.
Подобно на традиционните кожени якета, кожените пилотски якета могат да бъдат почиствани на място. Ако забележите например петно или дефект на коженото си пилотско яке, можете да почистите точно това място, като използвате кърпа за миене и сапун. Ако приемем, че якето ви е направено от истинска кожа, петното трябва да излезе.

Кожата не се цапа толкова лесно, колкото другите тъкани. Следователно почистването на място предлага прост и ефективен начин да поддържате чисто кожено пилотско яке. Заедно с почистването на място, може да искате да подготвите коженото си пилотско яке.
Кондиционирането ще предпази вашето кожено пилотско яке от сухота. Всички кожени облекла могат да изсъхнат и кожените пилотски якета не правят изключение. Когато това се случи, това може да накара кожата да се чувства груба и надраскана. За по-мека и еластична текстура можете да подготвите коженото си пилотско яке.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте