Как да изберем кожена риза или кожена рокля за лятото



Кожените ризи и кожени рокли се превърнаха в популярна алтернатива на традиционните тениски и блузи. Съставени от горни дрехи от кожа, те предлагат перфектната комбинация от комфорт и естетика. Кожените якета се отличават с уникален стил, който е лесно да се включи във вашите тоалети. В същото време те са супер удобни за носене благодарение на кожената си конструкция. Когато пазарувате кожен топ, който да носите това лято, обаче, ще трябва да изберете правилния тип.

Кожена риза или кожена пола или рокля

За лятото трябва да изберете или кожена риза или рокля. Подобно на традиционните ризи и блузи, кожените ризи се предлагат в различни стилове на ръкави. Някои от тях имат дълги ръкави, докато други са с къси ръкави или без ръкави. Тъй като ще го носите през лятото, трябва да е без ръкави или с къс ръкав.

Инвестирайте в истинска кожена риза

Преди да си купите кожена риза за лятото, уверете се, че е от истинска кожа. Топовете от естествена кожа са по-меки и удобни от тези от изкуствена кожа. Изкуствената кожа може да изглежда като истинска кожа, но няма същите физически свойства. 
За най-добра стойност изберете топ, изработен от истинска кожа. Истинската кожа се състои от животинска кожа, която е обработена и дъбена. Има различни видове истинска кожа, някои от които са по-добри от други. Напа кожа, например, е вид първокласна истинска кожа, която се използва широко в горнища, якета и други облекла. Независимо дали планирате да го носите през пролетта, лятото, есента или зимата, не можете да сбъркате с топ, изработен от кожа на напа.

Изберете светъл цвят

Светлите кожени ризи обикновено са по-подходящи за лятото, отколкото тъмните кожени ризи. Кожените ризи, разбира се, се предлагат в различни цветове. Цветът на кожената ризи се определя от багрилото, на което е изложено по време на производството. Кожата може да бъде боядисана в различни цветове. Докато най-често срещаните цветове, в които е боядисана, включват кафяво и черно, можете да намерите кожа в други цветове.

Със светъл кожена риза или рокля през лятото ще останете по-хладни. Тъмните риза обикновено са по-топли от светлите. Това се отнася за всички видове горнища, включително тези от кожа. Проблемът с тъмно оцветените ризи е, че те абсорбират и задържат повече топлина. Ако носите черен кожена риза на открито, може да откриете, че ви кара да се чувствате горещи. Това не е проблем със светлите ризи. Ако имате кожена риза или рокля със светъл цвят, ще отразява слънчевата светлина, за да можете да останете по-хладни и да ви е по-удобно.

омислете за деколтето

Трябва да имате предвид деколтето, когато избирате кожен връх за лятото. Както може би знаете, деколтето е отворът, през който поставяте главата си. Всички ризи, блузи и топове имат деколте. Размерът и формата на деколтето обаче могат да варират.

За лятото може да искате да изберете кожена риза или рокля с дълбоко изрязано деколте. Дълбоко изрязаните деколтета са тези, които се простират по-дълбоко във врата ви, отколкото техните плитко изрязани колеги. V-образно деколте е едно такова деколте, което попада в тази категория. Има кожени ризи и рокли с V-образно деколте, които се отличават с деколте във V-образен изрез. Те ще оставят по-голяма част от врата ви открита, което ще доведе до по-хладно и по-удобно прилягане през лятото.

Пропуснете подплатата на кожената риза или рокля 

Когато пазарувате кожена риза или рокля, може да откриете, че някои от тях са с подплата. Подплатата по същество е допълнителен слой материал, който се добавя към интериора на кожена горна част. Обикновено не е направена от кожа. По-скоро подплатата се състои от алтернативен материал, като ватиран памук.

За есенния и зимния сезон подплатата може да ви помогне да останете на топло. Кожените ризи и рокли с подплата по същество предлагат допълнителен слой изолация, който минимизира загубата на телесна топлина. Подплата обаче не е необходима за лятото. Всъщност може да ви накара да се чувствате изключително горещи. Ако планирате да носите кожена риза или рокля през лятото, трябва да пропуснете подплатата. Вместо това изберете кожена риза или рокля с еднослоен материал, който е лишен от подплата.

Потърсете свободно при носене

Изберете кожена риза или рокля, която стои свободно при носене. Някои кожени ризи или рокли са проектирани да прилягат плътно, докато други са проектирани да са свободно. За лятото ще изпитате по-високо ниво на комфорт с последния тип.

Свободните кожени ризи или рокли позволяват на тялото ви да диша. Те няма да ви накарат да се чувствате горещи и лепкави. Някои кожени ризи или рокли са проектирани специално,  да са свободни при носене. Те по същество охлаждат тялото ви, което води до по-хладно и по-удобно ползване през лятото.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте