7 съвета за изгаряне на излишните калорииТези съвети за изгаряне на калории са всъщност малки навици, които допринасят за голяма промяна в ускоряване на метаболизма на тялото с течение на времето. Ще направите отслабването по-лесно и по-бързо като ускорите обмяната на веществата, а с това и изгарянето на калориите.

Това са само няколко навика, които можете да усвоите и да започнете да форсирате метаболизма си още сега. Може би сте чували истории за хора, които са свалили десетки килограми преминавайки просто на диетична храна или са започнали да вървят по няколко минути на ден. Всичко това са малки навици, които допринасят за осъществяването на голямата промяна и ускоряването на метаболизма ви. Ще направите отслабването и изгарянето на калориите лесно като ускорите обмяната на веществата в организма ви.

Движете се повече

Хората водещи заседнал живот изгарят около една трета по-малко калории на ден. Просто използвайте всяка възможност да се движите и това може да направи голяма разлика в количеството изгорени калории. А всяко малко движение ще добавя още към това количество. Номерът е да се движите през целия ден. Дори може да напишете “движи се” на лепящи се листчета и да ги разлепите на места, където обикновено се застоявате. И после използвайте всяка възможност за движение – ето няколко идеи за изгаряне на малко допълнителни калории:
  •     Движете краката си докато седите
  •     Изправете се и се протегнете
  •     Раздвижете главата си в различните посоки
  •     Сменяйте позицията
  •     Движете тялото си въртейки го встрани
  •     Изкачвайте се и слизайте по стълби
  •     Използвайте тоалетната на другия етаж
  •     Паркирайте на най-отдалечения край на паркинга
  •     Станете и се раздвижете докато говорите по телефона
  •     Стягайте и отпускайте мускулите си

Яжте по малко и често

Доказано е, че яденето на малки порции през всеки от 2 до 4 часа ще поддържа метаболизма ви по-ускорен, отколкото ако се храните по много и по-рядко. Когато приемате малки порции храна, тялото ви работи непрекъснато да я разгради и усвои, а това изисква енергия.

Яжте мазнина

Ако искате да се чувствате добре и да се оттървете от мазнините в тялото си, първо трябва да ги приемете. Мазнините не само са вкусни, но също така тялото ни има нужда от тях, за да работи ефикасно. С приемането на няколко порции “здравословни” мазнини всеки ден, вие всъщност ще повишите потенциала си за изгаряне на калории. Опитайте да приемате мазнини като включите ленено и конопено семе, зехтин, авокадо, сьомга, риба тон, ядки и семена във вашата диета.

Пийте студена вода

Тялото ви изразходва повече калории като се опитва да изравни температурата на студената вода, която сте поели със собствената си температура, отколкото ако напитката е топла. А това да сте добре хидратирани през цялото време спомага за по-бързото протичане на метаболитните процеси.

Тренирайте с тежести

Тренировката с тежести ускорява метаболизма по най-различни начини. Тренирайки по този начин вие изграждате мускулна тъкан, а тя е метаболитно активна. Това означава, че има нужда от калории дори когато е в покой, т.е. спомага за увеличаване на ензимите разграждащи мазнините в тялото.

Подправяйте

Яденето на лютиви подправки може да ускори метаболизма ви. А само половин чаена лъжичка канела помага също за ускоряването му и за поддържане на нивото на кръвната захар в норма. Не понасяте мисълта за канела в сутрешното ви кафе? Тогава с храните, които приемате през деня използвайте подправки като лют червен пипер, стрити лютиви чушки или уасаби.

Приемайте повече белтъчини

Разграждането и усвояването на белтъчините изисква протичането на доста по-сложни химически реакции. Например, за усвояването на 100 калории белтъци могат да бъдат изразходени до 30 калории. Белтъците също така изискват повече време да разграждане и помагат за стабилизиране на кръвната захар за по-дълъг период от време. А това ви помага да не преядете на по-късен етап през деня. Приемайте белтъчини под формата на протеин със всяко хранене и като част от закуската си и така ще увеличите общия брой калории, които изгаряте.
 

Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте