Как кожа Napa се различава от обикновената кожа?



Чували ли сте за кожа на напа? Използва се в конструкцията на кожени облекла от висок клас. Можете да намерите якета, рокли, поли, обувки, колани и дори мебели от кожа напа. Подобно на всички видове кожа, тя се състои от дъбени животински кожи, които са изсушени и обработени за използване като текстил. Напа кожата обаче се отличава от обикновената кожа по няколко начина. За по-добро разбиране на кожата на напа и как тя се различава от обикновената кожа, продължете да четете.

Основите на Napa кожа

Кожата Napa е специален вид кожа, която получава своя съименник от град Калифорния, където е изобретена. Докато работи като кожар в Sawyer Tanning Company през 1800 г., Емануел Манаси създава първата в света кожа за напа.

В следващите години други започнаха да забелязват новооткритата кожа на Manessee. Това в крайна сметка доведе до други компании, които произвеждат и използват кожа на напа. Оттогава кожата на напа стана синоним на висококачествени кожени продукти от висок клас. От него се правят много от същите продукти като обикновената кожа. Напа кожата просто се отличава с уникални характеристики, които й придават първокласен външен вид и усещане.

По-фино зърно

Една от основните разлики между кожата на напа и обикновената кожа се крие в зърното. И двамата имат текстурирана повърхност, която се характеризира с наличието на зърно. Кожата на напа има по-фино зърно.

Зърното се отнася до най-външния слой от истинска кожа. Ако разтриете ръцете си по повърхността от истинска кожа, ще усетите много малки подутини. Тези подутини са зърното. Кожата Napa има по-фино зърно, състоящо се от повече, както и по-малки подутини от обикновената кожа.

По-мека текстура

Със своите по-фини зърна, кожата на напа има по-мека текстура от обикновената кожа. Всички видове истинска кожа са меки. Няма заместител на мекотата на истинската кожа. В сравнение с традиционния текстил - памук, вълна, лен и др. - истинската кожа има превъзходно ниво на мекота. Въпреки това, някои видове истинска кожа са по-меки от други.

За най-високо ниво на мекота не можете да сбъркате с кожата на напа. Продуктите от кожа на напа имат по-фино зърно от тези от стандартна кожа. Следователно те са естествено по-меки.

Разбира се, кожата на напа все още се нуждае от редовна поддръжка, за да запази меката си текстура. Ако имате яке или друга дреха, изработена от кожа на напа, трябва да обмислите следните съвети, за да я поддържате мека:
  • Избягвайте да съхранявате напа кожа под пряка слънчева светлина. Слънчевата светлина може да изсуши всички видове истинска кожа - и напа кожата не е изключение.
  • Нанасяйте крем веднъж на всеки няколко месеца. Кондициониращата кожа за напа помага да я хидратира и хидратира. В резултат на това ще запази вашата дреха от кожа мека.
  • Не използвайте почистващи продукти на химическа основа. Много химикали за почистване са сурови и могат да увредят обикновен текстил като кожа на напа.
  • Ако вашата дреха от кожа napa е мръсна, използвайте топла вода и мек сапун, за да я почистите. Точковото почистване на вашата дреха от кожа napa е безопасен и ефективен начин за премахване на петна, като същевременно запазва мекотата си в процеса.

Сила и издръжливост

Друга разлика между кожата на напа и стандартната кожа е, че първата е обикновено по-здрава и по-трайна от втората. Напа кожата е призната за своята здравина и издръжливост. Тези качества всъщност са част от причината, поради която кожата на напа се счита за първокласен и висококачествен вид кожа.
Никой друг вид кожа не предлага същото ниво на здравина и издръжливост като кожата на напа. Има много други видове здрава кожа. Всички видове истинска кожа са поне донякъде здрави и издръжливи. По отношение на здравина и издръжливост обаче, кожата на напа излиза на върха.

Неразделена овча кожа

Кожата Napa е специално изработена от неразцепена овча кожа. Unsplit означава, че влакнестият слой на кожата е оставен прикрепен към горния слой. Най-горният слой, разбира се, е зърното. Стандартната кожа може да се състои от други видове животински кожи, които са разделени или неразцепени. С разделена стандартна кожа влакнестият слой се отстранява от зърнения слой.
Разделената кожа е по-евтин, по-нискокачествен вид кожа. Той е по-тънък и следователно по-слаб от неразцепената кожа. Независимо от това, кожата на напа е направена от неразцепена овча кожа, което е един от многото начини да се различава от стандартната кожа.

Дълготраен

Обикновено ще се възползвате повече от кожената дреха на напа, отколкото от стандартната кожена дреха. Кожата Napa е дълготрайна, така че дрехите от този текстил обикновено предлагат безброй години употреба. Те не се поддават на щети лесно, нито се разграждат преждевременно. По-скоро дрехите от кожа на napa са дълготрайни, като същевременно предлагат много години или дори десетилетия на употреба.

Тъй като издържа по-дълго от стандартната кожа, кожата на napa е интелигентна финансова инвестиция. Ако закупите дреха, изработена от стандартна кожа, може да се наложи да я замените само след няколко години. Може би дрехата се разкъсва или може да се деформира в по-малка или различна форма. Дрехите от кожа на напа обикновено не страдат от тези проблеми.

В заключение

Напа кожата и стандартната кожа са текстил, състоящ се от дъбени и обработени животински кожи, като овча кожа. Те обаче се различават по отношение на техните характеристики. Напа кожа е специфичен вид първокласна кожа, която е получена от Напа, Калифорния, където е била изобретена от Емануел Манаси през 19 век. Сега се прави от други компании и други региони. Независимо от това, кожата на напа първоначално е създадена в Напа, Калифорния от Manassee.

В сравнение със стандартната кожа, кожата на напа има по-фино зърно и по-мека текстура. Освен това е по-здрава, по-издръжлива и по-дълготрана от стандартната кожа. Това са само няколко от начините, по които кожата на напа се различава от стандартната кожа. За да разберете защо кожата на напа стана толкова популярна, трябва да помислите за поръчка на кожено яке на напа.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте