Купувате първото си кожено яке? Прочети това



Поздравления за решението ви да закупите кожено яке. Това е интелигентна инвестиция, която ще се изплати под формата на повишен комфорт и по-модерен външен вид. Ако приемем, че това е първото ви пазаруване на кожено яке, има няколко неща, които ще трябва да знаете.

Истинска кожа срещу изкуствена кожа

Кожени якета се предлагат в различни материали. Някои от тях са направени от истинска кожа, докато други са направени от изкуствена кожа. Отдалече истинските кожени якета може да изглеждат по същия начин като изкуствената кожа, но това не може да бъде по-далеч от истината.
Ако яке е изработено от изкуствена кожа, това не е автентично кожено яке. Изкуствената кожа е синтетичен материал. Повечето якета от изкуствена кожа се състоят от полиестерен основен слой, покрит с полиуретан. В резултат на това те не предлагат същата мека и нежна текстура като тези от истинска кожа. Ако искате да си купите кожено яке, ще получите по-добър избор за парите си, като изберете истинско кожено яке.

Проверете джобовете

Не забравяйте да проверите джобовете, когато пазарувате първото си кожено яке. Повечето кожени якета са проектирани с джобове. Обикновено можете да ги намерите от предната лява и дясна страна. Джобовете осигуряват удобно място за съхранение на дребни предмети. В същото време можете да поставите ръцете си в джобовете, за да ги затоплите.
Разбира се, някои кожени якета имат повече от два джоба. Има кожени якета с четири джоба, а има и кожени якета с шест джоба. Затова трябва да проверите джобовете, когато определяте кое кожено яке е подходящо за вас. Обърнете внимание както на броя джобове, които има кожено яке, така и на размера на джобовете.

Огледайте крепежните елементи

Трябва да проверите закопчалките, когато избирате първите си кожени якета. Всички кожени якета имат закопчалки. Закопчалките са приставките, които ви позволяват да отваряте или затваряте предната част на кожено яке. Има два основни типа закопчалки, с които се правят кожени якета: копчета или цип.
Някои кожени якета имат копчета отпред. Те разполагат с една или две колони от копчета, които можете да закрепите, за да затворите предната част. Други кожени якета имат цип отпред. Можете да издърпате ципа нагоре или надолу, за да ги облечете или свалите. Ако ще купувате кожено яке, огледайте закопчалките, за да се уверите, че са с високо качество. Висококачествените копчета или цип са показателни за висококачественото кожено яке.

Помислете за сезона

За кой сезон или сезони възнамерявате да носите коженото си яке? Ако планирате да го носите през зимата, трябва да изберете кожено яке, което е изолирано и топло. Повечето кожени якета всъщност са топли. С истинска кожена конструкция те ще улавят топлината на тялото ви, така че да останете на топло при иначе студено време. С това казано, някои кожени якета са проектирани специално за употреба по време на студено време.
Можете да намерите ватирани кожени якета , например, които се отличават с ватирана конструкция. Подобно на ватирано одеяло, те се отличават с много малки ромбове. Всеки от тези ромбове действа като изолация, така че да останете на топло. За зимния сезон няма как да сбъркате с ватирано кожено яке.

Изберете правилния стил

Не е тайна, че кожените якета се предлагат в множество стилове. Има десетки стилове, в които се правят кожени якета. Някои стилове са прости и традиционни, докато други са смели и модерни.
Традиционните стилове включват тези, които съществуват поне от няколко десетилетия. Бомбардировачът например е популярен традиционен стил за кожени якета. Бомбените якета са висококачествени кожени якета със същия дизайн като авиационните якета, носени от военни пилоти. Има и кожени якета за велосипедисти. Байкърът е традиционен стил, който често се носи от мотоциклетистите. Независимо от това, трябва да изберете стил, който отговаря на вашите лични предпочитания.

Купете с универсален цвят

Когато избирате първото си кожено яке, не забравяйте да използвате универсален цвят. Универсален означава, че цветът на кожено яке ще съответства на повечето други цветове. Ако вашето кожено яке се отличава с универсален цвят, ще можете да го носите с повечето други цветове в облеклото си.
Кафявото е универсален цвят, в който се правят кожени якета. Има различни нюанси на кафявото. Някои кожени якета са със светлокафяв цвят, докато други са с тъмнокафяв цвят. Тъмно или светлокафяво ще имате гъвкаво кожено яке, което естествено се влива в повечето други цветове.
Черното е друг универсален цвят, в който се правят кожени якета. Някои от първите кожени якета, правени някога, бяха черни. Черните кожени якета са класически и стилни. И подобно на кафявото, черното е универсален цвят, който съответства на повечето други цветове.

Научете как да почиствате

Висококачественото кожено яке може да предложи безброй години употреба - но все пак ще трябва да го почистите. Много хора пренебрегват почистването на кожените си якета, което води до преждевременно износване. Можете да направите първото си кожено яке по-дълго използвано, като го почистите.
За щастие кожените якета са сравнително лесни за почистване. Не е нужно да ги миете, нито да използвате специални почистващи продукти. Ако коженото ви яке е замърсено, можете да го почистите с помощта на сапун и топла вода. Вземете кърпа и го поставете под топла вода. След като премахнете излишната вода, добавете към нея няколко капки сапун за съдове. След това можете леко да търкате влажната и сапунена кърпа по повърхността на коженото ви яке. Това е бърз и ефективен начин за почистване на кожено яке.

Можете също така да запазите коженото си сако еластично и лъскаво, като го кондиционирате. Кондициониращите кремове и лосиони съдържат специални съставки, които хидратират кожата. С истинско кожено яке, кондиционирането ще го предпази от сухота. Той ще хидратира коженото ви яке, за да не изсъхне.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте

  • Прегледан от: Мария
  • |
  • Прегледано на: 2021-03-14
Оценено на:

Полезна статия!!