Какво е велурена кожа?



Попадали ли сте на дреха от велурена кожа? Ако е така, може би се чудите как този материал се различава от другите видове кожа. Велурената кожа все още се състои от животинска кожа. Всички видове кожа са изработени от животинска кожа - и велурената кожа не прави изключение. Какво точно представлява велурената кожа?

Основите на велурената кожа

Известна още просто като велур, велурената кожа се състои от един или повече вътрешни слоя животински кожи. Животните кожи, разбира се, обикновено имат множество слоеве. Някои видове кожа се състоят от всички тези слоеве. Велурената кожа, от друга страна, се състои само от един или няколко от тези слоеве. По-конкретно, тя се състои от тънките вътрешни слоеве на животинска кожа.
Велурената кожа се използва за направата на много дрехи като традиционната кожа. Независимо дали пазарувате за яке, рокля, панталон или друга дреха, вероятно можете да го намерите в велурена кожа. Велурени кожени рокли станаха особено популярни. През последните години все повече жени включват велурени кожени рокли в своите тоалети. Преди да инвестирате във велурена кожена рокля - или която и да е друга велурена кожена дреха - трябва да научите предимствата и недостатъците на този материал.

Предимства на велурената кожа

Едно от основните предимства на велурената кожа е нейната мека текстура. Всички видове кожа са меки, но велурената кожа често излиза на върха по отношение на мекотата. Тя има естествено по-мека текстура от другите видове кожа, благодарение на използването на вътрешния слой или слоевете животински кожи.

Велурената кожа е подходяща за целогодишна употреба. Не сте ограничени да носите велурени кожени облекла през есенните и зимните месеци; можете да ги носите през цялата година, без да се страхувате да изпитате дискомфорт.

Не може да се отрече фактът, че велурената кожа е стилна. Макар да прилича отдалеч на повечето други видове кожа, разликата е лека през деня и нощта, когато оглеждате велурена кожа отблизо. В сравнение с традиционната кожа, велурената кожа има уникален завършек. Не само че е по-мека от традиционната кожа, но и велурената кожа има размита текстура. Тази мека и размита текстура предлага атрактивен стил, който е различен и уникален от този на традиционната кожа. Това са само няколко предимства на велурената кожа.

Велурената кожа струва по-малко от повечето други видове кожа. Все още се счита за първокласен материал. Независимо от това, велурената кожа е по-евтина от другите видове кожа. Ако имате бюджет, велурената кожа може да е отговорът. Можете да си купите велурени кожени дрехи, без да разбивате банковата си сметка.

Недостатъци на велурена кожа

Велурената кожа е по-тънка от другите видове кожа. В края на краищата е направена специално от един или повече вътрешни слоя животински кожи. Някои видове велурена кожа са изработени от еленова кожа, докато други видове велурена кожа са изработени от овча кожа. Независимо от това, цялата велурена кожа е получена от вътрешните слоеве на животинска кожа, което я прави по-тънка от традиционната кожа.

Тъй като велурената кожа е по-тънка от традиционната, тя е по-податлива на повреди. Това не означава, че велурената кожа е евтина, нито означава, че всички дрехи от велурена кожа ще понесат щети. Тънките свойства на велурената кожа просто я правят по-деликатна от традиционната кожа.
Не всички магазини продават дрехи, изработени от велурена кожа. Велурената кожа не е толкова разпространена, колкото традиционната кожа. Вероятно можете да намерите традиционно кожено яке - или други дрехи от традиционна кожа - с малко усилия. Напротив, намирането на велурено кожено яке вероятно ще изисква малко повече търсене.

велурена кожа

Съвети за пазаруване на велурена кожена дреха

Когато пазарувате велурена кожена дреха, има няколко неща, които трябва да знаете. За начало трябва да изберете подходящ цвят. Велурената кожа се предлага в безброй цветове. Подобно на традиционната кожа, можете да я намерите в черно, бяло, червено, синьо, кафяво и десетки други цветове.
Кой е най-добрият цвят за велурена кожена дреха точно? В крайна сметка това е лично решение. Помислете какви цветове обикновено обичате да носите в тоалетите си. След това можете да потърсите велурено кожено облекло с един от тези цветове или негова разновидност. С правилния цвят ще получите повече полза и стойност от вашата велурена кожена дреха.

Трябва също да вземете предвид размера, когато пазарувате велурена кожена дреха. Велурени кожени облекла се предлагат в различни размери. Някои от тях имат фиксиран размер, докато други имат персонализиран размер. Подобно на традиционните кожени облекла, фиксираният размер обикновено е начинът.

Как да се грижим за велурена кожа

Грижата за велурена кожа не е много по-различна от грижата за традиционната кожа. Например трябва да го почистите, за да предотвратите появата на петна. Почистването на място предлага бърз и лесен начин за премахване на замърсяванията от велурена кожа. Използвайки влажна кърпа за миене и няколко капки мек сапун за съдове, можете внимателно да изтъркате повърхността на велурената кожа, докато се изчисти.

Докато велурената кожа може да издържа на влага, все пак трябва да се опитате да я поддържате суха. Размитата повърхностна текстура на велурена кожа означава, че тя ще абсорбира повече вода от традиционната кожа. С традиционната кожа водата ще остане на повърхността на дрехата. Велурената кожа има размита текстура, която й позволява да абсорбира повече вода. Ето защо е добре да поддържате велурени кожени облекла сухи.

Трябва също да подготвите велурена кожа. Кондиционирането ще предотврати изсъхването на велурената кожа. Както всички видове кожа, велурената кожа може да изсъхне. Ако стане твърде сухо, може дори да се напука или да се разцепи.

Ако планирате да съхранявате велурена кожена дреха за дълъг период, например няколко месеца, трябва да изберете подходящата място за нея. Избягвайте да съхранявате велурена кожа във влажна среда. Следователно, съхраняването на велурена кожа във влажна среда може да доведе до абсорбиране на вода, като в този случай може да развие плесен. Можете да предпазите велурената кожа от плесен, като я съхранявате в климатизирана среда.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте